Άρθρο του Άρη Στυλιανού στην Παράλλαξη: «Η Θεσσαλονίκη που αγαπώ»

Άρθρο του Άρη Στυλιανού στην Παράλλαξη: «Αναπηρία: Αντιξοότητα αλλά και ευκαιρία»
4 Μαΐου, 2023
Ο Άρης Στυλιανού στην προεκλογική του εκδήλωση στη Σταυρούπολη: «Από τα Δυτικά ξετυλίγουμε το νήμα»
9 Μαΐου, 2023
Show all

Άρθρο του Άρη Στυλιανού στην Παράλλαξη: «Η Θεσσαλονίκη που αγαπώ»

Ο υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Άρης Στυλιανού

Η Θεσσαλονίκη, η πόλη που αγαπώ βαθιά και νιώθω για πάντα πατρίδα μου, χρειάζεται άμεσα ένα σχέδιο για το μέλλον. Έχει ανάγκη μια νέα κοινωνική συμφωνία που θα προκύψει μέσα από ανοιχτή διαβούλευση, με τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων που θέλουν να την δουν αναγεννημένη.

Δυστυχώς, την τελευταία τετραετία ένας άβουλος δήμαρχος και μια κυβέρνηση εχθρική προς την πόλη έχουν ανακόψει την πρόοδό της. Το Μετρό υπήρξε το μεγάλο θύμα αυτής της ανίκανης ηγεσίας, μαζί με τις κατεστραμμένες μοναδικές αρχαιότητες της Βενιζέλου. Το πράσινο απουσιάζει, τα λίγα δέντρα μετατρέπονται σε κούτσουρα, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση ξεπερνά τα όρια συναγερμού.

Η Θεσσαλονίκη της επόμενης μέρας χρειάζεται καθαριότητα, πράσινο, ελεύθερους χώρους και πάρκα. Χρειάζεται οικονομική ανόρθωση, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους, ώστε να μη φεύγουν στην Αθήνα ή στο εξωτερικό. Χρειάζεται άμεσα Μετρό και ποιοτικές δημόσιες συγκοινωνίες, ώστε να πάψει το κυκλοφοριακό χάος. Η ΔΕΘ μπορεί να μετακινηθεί δυτικά, για να υπάρξει ανάπτυξη στις εκεί υποβαθμισμένες περιοχές, και να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο από την παραλία μέχρι το Σέιχ Σου.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μας, το ελπιδοφόρο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, απαιτούν ποιοτική και ακαδημαϊκή δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, χωρίς αυταρχισμό και καταστολή. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το δεύτερό μου σπίτι όπου διδάσκω από το 1995, στοχοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, που έχει να επιδείξει πλήθος ακαδημαϊκών και ερευνητικών επιτευγμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, επελέγη ως πεδίο εφαρμογής όλων των αυταρχικών ρυθμίσεων των νόμων Κεραμέως. Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα δωρεάν Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, ένα δυναμικό και σύγχρονο ΑΠΘ.

Οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη ασφυκτιούν, κινητοποιούνται και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Είμαι βέβαιος, από την εμπειρία μου ως Προέδρου του ΔΣ του ΚΘΒΕ, πως ο πολιτισμός μπορεί να ανθίσει και πάλι δημιουργικά στην πόλη μας.

Με ενότητα και σύγκλιση δυνάμεων μπορούμε να διαμορφώσουμε τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος. Να αναπτύξουμε μια νέα στρατηγική για την πόλη, ένα άνοιγμά της με αυτοπεποίθηση στην Ελλάδα και στον κόσμο. Με γνώση, πάθος και όραμα να εργαστούμε συλλογικά για να την δούμε και πάλι να αναπνέει, να προχωρά μπροστά, να εξελίσσεται.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σας καλώ να συναντηθούμε σε αυτή τη μάχη και δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά για ένα καλύτερο, πιο φωτεινό μέλλον για τη Θεσσαλονίκη και για τη χώρα.

*Ευχαριστώ πολύ την Παράλλαξη για τη δημοσίευση του άρθρου.

Στυλιανού Αριστοτέλης (Άρης) – Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία