Ο Άρης Στυλιανού στην Μακεδονία της Κυριακής: «Χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική συμφωνία για τη Θεσσαλονίκη»

ο Άρης Στυλιανού στην TV100
Ο Άρης Στυλιανού στο TV100 και στην Εκπομπή «Δημότης Online» (BINTEO)
30 Μαρτίου, 2023
Σχόλιο Άρη Στυλιανού για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά
1 Μαΐου, 2023
Show all

Ο Άρης Στυλιανού στην Μακεδονία της Κυριακής: «Χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική συμφωνία για τη Θεσσαλονίκη»

Στην κυριακάτικη έκδοση της Εφημερίδας Μακεδονίας και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη παραχώρησε συνέντευξη ο υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα:

Διεκδικείτε την ψήφο των Θεσσαλονικέων στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ποια τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζετε στην πόλη και ποιες οι προτάσεις σας για την αντιμετώπισή τους;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης την τελευταία τετραετία είναι η ατυχής συγκυρία να έχει έναν άβουλο ανύπαρκτο δήμαρχο, σε συνδυασμό με μία αποτυχημένη κυβέρνηση που είναι εχθρική προς την πόλη.

Το Μετρό υπήρξε το μεγάλο θύμα αυτής της ανίκανης ηγεσίας, μαζί με τις κατεστραμμένες μοναδικές αρχαιότητες της Βενιζέλου. Λείπει παντελώς το πράσινο, τα δέντρα υπερκλαδεύονται και μένουν κούτσουρα, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση ξεπερνά τα όρια συναγερμού.

Η πόλη χρειάζεται άμεσα Μετρό σε λειτουργία, γενικότερα ποιοτικές δημόσιες συγκοινωνίες, ώστε να λυθεί το κυκλοφοριακό χάος. Χρειάζεται καθαριότητα, πράσινο, ελεύθερους χώρους και πάρκα για τα παιδιά. Χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους, ώστε να μη φεύγουν στην Αθήνα ή στο εξωτερικό.

Η ΔΕΘ μπορεί να μετακινηθεί στα δυτικά, για να υπάρξει ανάπτυξη στις εκεί υποβαθμισμένες περιοχές, και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο από την παραλία μέχρι το Σέιχ Σου. Χρειαζόμαστε μία νέα κοινωνική συμφωνία για τη Θεσσαλονίκη, έναν «οδικό χάρτη» για το μέλλον, μέσα από ανοιχτή διαβούλευση, με τη συμμετοχή όλων των δημοτών. Το κλειδί είναι η χρηστή διαχείριση που συνδυάζει γνώση και πάθος για δουλειά».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη ΕΔΩ.